Olay Sıra Çizgeleri için Alana Özgü Bir Dil - Belli, Fevzi; Tuğlular, Tuğkan; Tuğlular, Tuğkan; Kalecik, Mert; Belli, Fevzi (My University, 2024)
Yazılımın kalitesi, güvenilir ve hatasız yazılım çözümleri sunabilmek için ulaşılması gereken temel parametrelerden biridir. Sıklıkla model tabanlı testlerle kendini gösteren sistematik test yaklaşımı, yazılım kalitesini artırmak için kullanılan bir yöntemdir. Model tabanlı test yaklaşımına örnek olarak Olay Sıra Çizgeleri (OSÇ) verilebilir. Alana özel dil (AÖD), sınırlı bir alanda geliştirim sürecinde önemli avantajlar sağlayan bildirimsel bir dildir. Bu araştırma karar tablosuyla güçlendirilmiş hiyerarşik OSÇ tasarlama ve görselleştirme için OSÇ-AÖD adı verilen alana özgü bir dil geliştirmeye odaklanmaktadır. Değerlendirme amacıyla bir odak grubu ile çalışılmış ve belli senaryolar için hem Test Suite Designer (TSD) aracı ile hem de OSÇ-AÖD ile OSÇ’ler oluşturulmuştur. Odak grubuna uygulanan anket yoluyla elde edilen karşılaştırma sonuçları, OSÇ-AÖD yaklaşımının TSD yaklaşımına göre kolay kullanım ve tekrar kullanılabilirlik gibi bazı iyileştirmeler içerdiğini göstermektedir.