Afet sonrası atıkların yönetimi hakkında değerlendirme - Küçüker, Mehmet Ali; Küçüker, Mehmet Ali; Kaplangı, Berat Batuhan (01. Izmir Institute of Technology, 2023)
Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde sırasıyla 7,7 ve 7,6 büyüklüklerinde depremler meydana gelmiştir. Bu depremleri peşi sıra binlerce artçı deprem gerçekleşmiştir [1]. Gerçekleşen afetin ülkemizde ve milletimizde derin yaralar açtığı acı bir gerçektir. Tüm bunların yanında, bu tip afetlerin maalesef çevre üzerinde de çok ciddi boyutlarda etkileri olmaktadır. Çevresel açıdan değerlendirilmesi gereken en önemli konularında birisi de deprem sonrasında oluşan atıkların yönetimidir. Bu çalışmada, afet sonrasında oluşan atıkların yönetiminin önemine dikkat çekilecektir.
Afet Bölgesi Yıkıntı Atığı (moloz) Yönetimi
Keywords: Afet atıkları; Deprem yönetimi; Çevre kirliliği