Fpga ile Gerçeklenen Devrelerde Hataya Dayanıklılık - Ayav, Tolga; Toker, Kadir Atilla; Ayav, Tolga (Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi, 2008)
Hataya dayanıklılık (Fault-Tolerance) özellikle güvenliğin önemli olduğu kritik uygulamalarda ve kontrol sistemlerinde büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmada FPGA ile gerçeklenen devrelerin otomatik olarak aksaklığa dayanıklı hale dönüştürülmesi için geliştirilen bir teknik sunulmaktadır. VHDL dilinde yazılmış olan devre kodu, göreceli kısa bir dönüşüm betiği ile otomatik olarak hataya dayanıklı hale getirilmektedir. Önerilen metot, FPGA üzerinde gerçeklenmiş bir sonsuz darbe cevaplı (IIR) süzgeç ile sınanarak benzetim sonuçları verilmekte, kullanılan tekniğin basitliği ve buna karşın önemi ve etkinliği sunulmaktadır.
Keywords: FPGA; Hataya dayanıklılık