Türkiye’de Asit Maden Göllerine Çan (çanakkale) Havzası’ndan Güncel Birkaç Örnek - Şanlıyüksel Yücel, Deniz; Baba, Alper; Baba, Alper (TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, 2013)
Madencilik faaliyetinin su kirliliğine neden olan birincil kaynağı asit maden drenajı/gölleridir. Peki, bu önemli çevresel sorun Çan havzasında nasıl oluşmaktadır?
Keywords: Asit maden drenajı; Su kirliliği; Madencilik; Çan Havzası